DE ISRAEL LOBBY IS VERHUISD! ADJUST YOUR BOOKMARKS!

Alle logs staan nu (ook) op eindpunt HOTEL TERMINUS http://eindpunt.blogspot.com

(u kunt hier niet meer reageren)

Dit weblog zal over enige tijd verdwijnen

19.10.10

Regisseur Mike Leigh protesteert tegen Israël

(Novum) - Regisseur Mike Leigh heeft zijn geplande reis naar Israël voor een filmfestival afgeblazen uit solidariteit met de Arabische inwoners van dat land. Leigh, zelf van Joodse afkomst, is het fundamenteel oneens met een nieuwe Israëlische wet.

In de wet staat dat elke niet-Joodse immigrant een eed van trouw moet afleggen aan de 'Joodse en democratische staat'. Dit wordt door velen als discriminatie gezien tegen de Arabische inwoners. In een brief aan de school die het filmfestival organiseert schrijft Leigh dat hij het al heel lang oneens is met de manier waarop Israël het beleid van de Gazastrook voert, maar dat deze wet 'de druppel was die de emmer deed overlopen'.

Het schoolhoofd zegt dat Israëlische kunstenaars steeds meer in een isolement terechtkomen vanwege de huidige Israëlische politiek. De 67-jarige Leigh, vooral bekend van zijn films Naked (1993) en Secrets & Lies (1996), zou naar Israël reizen om deel te nemen aan een filmfestival dat daar volgende maand plaatsvindt. (Nieuws.nl)