DE ISRAEL LOBBY IS VERHUISD! ADJUST YOUR BOOKMARKS!

Alle logs staan nu (ook) op eindpunt HOTEL TERMINUS http://eindpunt.blogspot.com

(u kunt hier niet meer reageren)

Dit weblog zal over enige tijd verdwijnen

31.5.10

Maxime Verhagen, wat zou u doen als het uw dochter was?

Ondanks dat er een Nederlandse burger meevaart met het hulpkonvooi van de Free Gaza Movement, de antropologe Anne de Jong, roept Verhagen de Israëlische ambassadeur niet op het matje. In tegenstelling tot Turkije, Griekenland, Spanje en Zweden.

Anne bevindt zich op de 'Sumoud', de leidende boot van de gehele vloot. Zij zal fungeren als europese woordvoerdster. Er is nog niets over haar situatie bekend. Of zij nog leeft was voor Verhagen vanmorgen op de radio geen punt van zorg. En Verhagen roept niemand op het matje. Integendeel, hij herhaalt de propaganda van een schurkenstaat.

Dit is Anne de Jong meneer Verhagen. Wat haar ook overkomt, het is ook uw verantwoordelijkheid, aangezien u de misdaden van Israël altijd heeft verdedigd en nooit enige actie tegen oorlogsmidaden en mensenrechtenschendingen heeft ondernomen. Wat zou u doen als het uw dochter was?Landen roepen ambassadeurs Israël op matje

ATHENE/MADRID - De regering van Griekenland heeft de Israëlische ambassadeur in Athene maandag ontboden om onmiddellijk verslag uit te brengen over de veiligheid van ongeveer dertig Grieken die meevaren in het konvooi met hulpgoederen voor de Gazastrook. Athene wil dat de Israëlische regering alle noodzakelijke stappen zet om hun veiligheid te garanderen.

Griekenland heeft verder het leger teruggetrokken uit een militaire oefening, die samen met het Israëlische leger werd gehouden. Het ging om een oefening van de luchtmachten van de landen boven de Egeïsche Zee, die vorige week was begonnen en die eind deze week zou eindigen.

De regeringen van Spanje en Zweden hebben de Israëlische ambassadeur ontboden uit protest tegen de "onacceptabele" aanval door het leger van Israël op het konvooi. Syrië heeft in reactie op de aanval op het konvooi aangedrongen op een spoedbijeenkomst van de Arabische Liga. De liga, die in Caïro is gevestigd, steunt de indirecte vredesgesprekken tussen de Palestijnse Autoriteit en Israël, die vorige maand op gang kwamen. Syrië wijst die besprekingen af.