DE ISRAEL LOBBY IS VERHUISD! ADJUST YOUR BOOKMARKS!

Alle logs staan nu (ook) op eindpunt HOTEL TERMINUS http://eindpunt.blogspot.com

(u kunt hier niet meer reageren)

Dit weblog zal over enige tijd verdwijnen

22.5.10

AIVD over Markuszower: 'risico voor de integriteit van Nederland', mossad

Eerder beweerde Gidi Markuszower dat hij uit de PVV is gestapt vanwege "het vergrootglas" van de media. Maar nu is gebleken dat de AIVD de PVV heeft gewaarschuwd tegen deze extremist, die naar vermeend hand en spandiensten verleent aan de Mossad, en die geloofsgenoten met kritiek op Israël wilde verbannen uit het joodse religieuze en culturele leven.

AIVD waarschuwde voor PVV'er Markuszower

NRC | Joost Oranje en Danielle Pinedo | 22 mei 2010

Den Haag, 22 mei. PVV-kandidaat Gidi Markuszower heeft zich vorige maand teruggetrokken van de kieslijst voor de verkiezingen nadat demissionair minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken, CDA) een brief met belastende informatie over hem naar partijleider Geert Wilders had gestuurd. De informatie was afkomstig van de inlichtingendienst AIVD. Dat hebben bronnen in Den Haag bevestigd.

Ook Markuszower zelf erkent in een vraaggesprek met NRC Handelsblad dat de AIVD-brief de reden was dat hij is vertrokken. In de brief werd Markuszower (32) als "risico voor de integriteit" van Nederland bestempeld. Hij zou betrokken zijn geweest bij een organisatie die "informatie" heeft overgedragen aan "een buitenlandse mogendheid". Ook had hij volgens de brief contact met medewerkers van een buitenlandse inlichtingendienst. De brief geeft geen details, maar bronnen vermoeden dat het om Israël en de Mossad gaat.

Negatief

Na de presentatie van de kandidatenlijst kwam Markuszower, die op de vijfde plaats stond, vorige maand negatief in het nieuws. Zo werd een privémail van de Amsterdamse ondernemer gepubliceerd waarin hij stelde dat Joden die publiekelijk kritiek hebben op het Israëlische optreden tijdens de Gaza-oorlog, uit de Joodse gemeenschap verbannen zouden moeten worden. In dezelfde week werd bekend dat hij twee jaar geleden was opgepakt wegens het dragen van een vuurwapen.

Markuszower trok zich terug als kandidaat. In een verklaring stelde hij zich "niet senang" te voelen om "continu onder een negatief vergrootglas te liggen." Markuszower vertelt nu dat de brief de werkelijke reden was. Hij noemt de beschuldigingen "zo absurd" dat hij zich "in het belang van de partij" heeft teruggetrokken. Hij overweegt een smaadprocedure tegen de Staat als de "insinuaties" in de "kwaadaardige brief" niet kunnen worden gestaafd. Volgens hem was er geen enkel bewijs. Binnenlandse Zaken wil niet ingaan op de zaak. Ook Wilders wil niet reageren.