DE ISRAEL LOBBY IS VERHUISD! ADJUST YOUR BOOKMARKS!

Alle logs staan nu (ook) op eindpunt HOTEL TERMINUS http://eindpunt.blogspot.com

(u kunt hier niet meer reageren)

Dit weblog zal over enige tijd verdwijnen

16.4.10

Hasbara uit Israël op het Van Lodenstein College

"De afgelopen twee jaar heeft Hamas met hulp van Iran 100.000 kinderen een militair trainingskamp laten doorlopen." (bron)

Dat loog de Amerikaanse in Efrat opgegroeide joods-orthodoxe kolonist Noam Bedein tegen de leerlingen van het gereformeerde Van Lodenstein College in Barneveld. Deze voormalige IDF-soldaat is speciaal ingevlogen om o.a. Nederlandse scholieren te bewerken, zodat ze moslims en Arabieren (makkelijker) gaan zien als Untermenschen.Verassend is dat niet, want Bedein maakt deel uit van het Israëlische Hasbara Fellowship Speakers Bureau, dat gespecialiseerd is in het verspreiden van politieke propaganda, en de wereld (i.h.b. studenten en scholieren) poogt de klaar te stomen voor de grootschalige etnische zuivering van Arabieren in 'het heilige land'. Zo ook in Nederland, betaald door blijkbaar niet erg vredelievende christenen.

Andere sprekers van het Hasbara Fellowship Speakers Bureau zijn bekende rechts-extremistische islamhaters als Daniel Pipes, Dore Gold en Itamar Marcus.

Het Hasbara Fellowship Speakers Bureau is niet zozeer gespecialiseerd in het promoten van Israël, maar meer in het verspreiden van anti-islampropaganda. Daar had het Van Lodenstein College, een school waar moslims niet worden toegelaten, blijkbaar wel oren naar. Is het niet vreemd dat een school die de als tweede gebod heeft "gij zult uw naaste liefhebben als uzelven" mensen uitnodigt om haat tegen diezelfde naasten te kweken bij haar leerlingen?

Bedein's website (door het RD eufemistisch "persbureautje" genoemd) heeft een Nederlandse sectie. Die begint al goed: in zijn laatste bericht lezen we dat de blokkade van Gaza een "mythe" is. Dat is natuurlijk een pathetische actie.

De tour van Bedein heet: 'De verzwegen waarheid over Israël en Gaza', maar kan beter heten: 'Hoe de waarheid over Israël en Gaza te verzwijgen'. Let maar eens op: mensen die altijd het woord 'waarheid' voor op de tong hebben, blijken de grootste leugenaars. Op de poster van de tour zien we in ieder geval de titel op een foto van Bedein die niet Gaza maar de bezette Westoever aanwijst. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Pillar of Fire (Den Haag) en Petach Tikvah (Hooghalen), beide organisaties van christelijke en filosemitische Eindtijd-gelovigen, die de joden (alleen maar) nodig hebben om God's Plan vooruit te helpen: de totale destructie van de wereld behalve natuurlijk zijzelf en de joden die zij kunnen bekeren.

Elders worden Bedein's lezingen aangekondigd als "zionist lecture", en dat bevestigt de politieke propaganda die hij in wezen voert. Het Van Lodenstein College vond dat een goed idee.Voorlichting kun je het niet noemen wanneer je tegenover scholieren met een stalen gezicht beweert:

"De bekende Amerikaanse Midden-Oostenkenner Bernard Lewis heeft eens gezegd dat de radicale islam erger is dan het nazisme en het communisme bij elkaar. Er komen wat dat betreft duistere krachten op."

Wat Bedein er niet bij vertelt is dat de rechtsradicale Bilderberger Bernard Lewis de Armeense genocide ontkent, en het gehele Midden-Oosten wil balkaniseren om een voor de VS voordelige chaos te ontketenen, met allicht een enorm verlies aan onschuldige levens. Om maar wat te noemen. Bedein had voor hetzelfde geld Joseph Goebbels aan kunnen prijzen als deskundige.

"Over the years Bernard Lewis has popularised the idea that Arabs and “orientals” only understand force. He would do well to read Hannah Arendt, who wrote: "All hopes to the contrary notwithstanding, it seems as though the one argument the Arabs are incapable of understanding is force". (The lie that is ‘islamofascism’, Le Monde Diplomatique, 2006)

Het volledig eenzijdige verhaal van Bedein, waarin het Palestijnse leed totaal verzwegen wordt, kan een nieuwe generatie christelijke Arabieren- en moslim-haters opleveren in Barneveld. Anderzijds hebben de gereformeerden altijd al gehaat, of het nu joden, moslims, homo's of heidenen betrof. Bedein kan moslims met nazi's vergelijken, in een klaslokaal nota bene, maar het was toch echt het christendom met zijn eeuwen van jodenvervolging dat de holocaust mogelijk heeft gemaakt.

Een positieve ontwikkeling is echter dat het Israël tegenwoordig meer energie kost om de haat in stand te houden, dan het anderen energie kost om het te bestrijden. En het recente antwoord daarop van Israël is censuur en nog meer en beter georganiseerde propaganda. Maar na hun bloedbad en oorlogsmisdaden in Gaza gaat de wereld na decennia van gedogen Israël's zogenaamde 'vredeswens' eindelijk eens in een reëler daglicht zien.