DE ISRAEL LOBBY IS VERHUISD! ADJUST YOUR BOOKMARKS!

Alle logs staan nu (ook) op eindpunt HOTEL TERMINUS http://eindpunt.blogspot.com

(u kunt hier niet meer reageren)

Dit weblog zal over enige tijd verdwijnen

14.3.10

Checkpoint Kortenoeven: 'heilige familie door Joden gemaltraiteerd'

CIDI-propagandeur en voormalig werknemer van Christenen voor Israël Wim Kortenoeven heeft een probleempje met een cartoon. Meta Floor van Kerk in Actie zette onderstaande cartoon op haar website.

"Zij heeft ophitsende cartoons op haar website geplaatst, waaronder een spotprent waarin de heilige familie door Joden wordt gemaltraiteerd."

Ik moest er even over nadenken, maar toen begreep ik dat hij (natuurlijk) bedoelde dat de Israëlische soldaten de "Joden" zijn. Typisch voor antisemieten: ze zien altijd eerst de jood (of de Arabier, ook een semiet), en niet de mens.Maar Israëlische soldaten kunnen net zo goed christen zijn. Of niet-religieus. Maar zo ver reikt Kortenoeven's benul blijkbaar niet. Nog verwarrender wordt het wanneer je bedenkt dat Jozef en Maria ("de heilige familie") ook joden waren. Dus zien we eigenlijk, volgens het beperkte wereldbeeld van Kortenoeven, joden die joden 'maltraiteren'. Wim, hoe nu?

In de cartoon worden Jozef en Maria gefouilleerd. Kortenoeven noemt dat "gemaltraiteerd". Maar zo worden er dagelijks honderden, zoniet duizenden Palestijnen bij checkpoints "gemaltraiteerd". Dat is een duur woord voor 'mishandeld'. Ergo: neemt Wim Kortenoeven daar dan ook aanstoot aan? Nee, in het geheel niet. Dus vanwaar dat onderscheid, of desgewenst: apartheid? Omdat Palestijnen in de ogen van Kortenoeven mindere mensen zijn dan, in dit geval, Jozef en Maria, die best elke dag "gemaltraiteerd" mogen worden door "Joden".

Zulke cartoons, zegt Kortenoeven, zijn 'een bewuste poging de sfeer te ondermijnen'. "Het is ophitsing, een onvriendelijke daad." Zoiets blijft volgens hem niet onopgemerkt. "Dat gaat in een rapportje en dat zingt rond. Dat wordt gedeeld van Kuala Lumpur tot San Francisco."

Welke "sfeer" zou Kortenoeven bedoelen? De sfeer van iemand's website? De checkpoint-sfeer? De sfeer van bezetting, onderdrukking en, vooruit, mishandeling? Of zou hij de kerstsfeer misschien bedoelen...